Hide – ett rockdrama

Visst är det möjligt att göra HIDE – ett rockdrama igen!

I minne – Keep in mind ur Hide – ett rockdrama. Musik: Peder af Ugglas, text: Eva Sjöstrand.
Peder af Ugglas, piano; Örjan Klintberg, bas; Tommy Broström, trummor. Kör ur ensemblen 2012.

Vi skissar på ett pedagogiskt projekt 2019. Då har de som började ettan när vi spelade rockdramat förra gången kommit upp på högstadiet! Nu är de mogna för en upplevelse, en historielektion/föreställning de aldrig kommer att glömma.

Hide som spelplats gör sig bäst på sensommaren, när solen värmt upp brottet.

Vid skolstarten finns det en organisation som kan få ut eleverna/publiken till Hide.

Vi är ute i så god tid att vi kan få samma proffs som förra gången, vilket förkortar reptiden och innebär att det hela ”satt sig” och bara blir bättre.

I så fall arbetar regissör Kickan Holmberg och instuderare Linn Klintberg under 2018 – 2019 med en grupp om cirka 15 teatersugna tonårsungdomar på Gotland.

I början av augusti sker repstart på plats i brottet, beräknad reptid två veckor.

Scenograf och kostymör arbetar parallellt och samtidigt sker scenbygge på plats i brottet. Vi har kontakt med en firma som bygger läktare och kan förse publikplatserna med regnskydd.

Vi skissar på fem föreställningsdagar med max två föreställningar per dag, både offentliga och skolföreställningar. En ljud/ljustekniker behövs under senare delen av reptiden samt föreställningarna. Skolorna och BUF ser till att öns högstadieelever bussas till Hide enligt ett uppgjort schema de första dagarna av höstterminen.

Visst är det möjligt!